Skip to content

Reteta sos barbeque

Vrei să prepari un bun sos de grătar? Ei bine, ar trebui să rămâneți în acest loc, astfel încât să vă puteți bucura de toate informațiile pe care le veți vedea mai târziu, iar asta vă va ajuta să știți cum să pregătiți cel mai bine un bun și delicios sos de grătar.

Sosul pentru grătar este una dintre cele mai mari opțiuni pe care le poți avea atunci când faci un grătar cu familia, prietenii sau chiar singur. Întrucât, cu aceasta, puteți însoți diferite alimente pe care le pregătiți și, mai ales, sosul pentru carne, pui, carne de porc și altele, alimente care sunt cele în care sosul este cel mai des utilizat.

Dar, în afară de utilizarea sucului de grătar pentru a face mese la grătar, puteți lua în considerare acest lucru pentru a marina unele alimente pe care doriți să le preparați la cuptor, deoarece le oferă un gust și un miros rafinat.

Cu toate acestea, un sos de grătar nu este întotdeauna atât de ușor de făcut dacă nu aveți instrumentele sau indicațiile corespunzătoare în acest caz.

Și, prin urmare, trebuie să acordați o atenție deosebită, deoarece în acest articol veți învăța cum să pregătiți un sos de grătar bun de casă într-un mod foarte ușor și rapid, fără a fi necesar să mergeți la rețete tehnice care nu vă permit să fiți creativi.

Sos de gratar de casa

Prepararea sosului de grătar este poate cea mai simplă metodă pe care o vei găsi pentru a da originalitate meselor tale și, în același timp, să fii bucătar în propria casă, deci nu trebuie să mergi la altcineva.

În general, grătarul este unul dintre cele mai bune preparate de casă, poate fi foarte diversificat și sunt folosite câteva ingrediente pe care le-ai putea considera necesare în mixul tău, deoarece nu toată lumea poate avea aceleași gusturi atunci când își prepara mesele, în acest caz, sos de gratar.

Prin urmare, dacă doriți ca sosul dvs. de grătar să vă încânte, este de preferat să vă faceți propria rețetă sau să mergeți pur și simplu la câteva opțiuni care vă pot ghida spre crearea sosului de grătar, pe care îl puteți împărtăși ulterior dacă doriți.

Se poate spune că, un sos de grătar de casă, atunci când nu contine ingrediente dificile de obținut, devine o opțiune de încredere, care vă poate ajuta să economisiți mult în achiziționarea altor sosuri gata preparate.

Mai degrabă, pregătește-te să înveți, pentru că ești pe cale să devii un expert atunci când gătești un grătar cu câteva rețete speciale pe care le ai ca opțiune și pe care nu trebuie să le ratezi în acest moment.

Cum se face sosul de gratar?

Există multe variante cu diverse rețete pe care le puteți folosi în mod obișnuit, cum ar fi cele picante sau cele care nu au această atingere, deoarece mai degrabă zahărul sau mierea sunt folosite pentru a-i da un gust mai dulce.

Chiar și așa, există câteva rețete mai specifice, mai simple și excelente de făcut cunoscute în orice moment.

Acum, aceasta este o rețetă bună pe care o puteți urma oricând doriți sau vă pregătiți să pregătiți un sos de grătar de casă; și, pe lângă toate celelalte, este foarte simplu și super delicios.

Ingrediente cu sos de gratar

Variația unor ingrediente dintr-un sos de gratar este ceva care nu poate lipsi; întrucât, de exemplu, utilizarea ardeiului cayenne sau a altor tipuri de condimente este opțională; la fel cum mierea poate fi înlocuită și cu zahăr.

Deși, există și ingrediente care nu pot lipsi niciodată în bulionul din bucătărie, care sunt sosul Worcestershire și ketchup.

Ingrediente de utilizat:

 • 1 cană sos de roșii
 • 1/4 cană sos Worcestershire
 • 1/2 cană de miere
 • 2 lingurițe de muștar
 • 1 catel de usturoi
 • 1 linguriță piper cayenne
 • 2 linguri unt
 • 1 lingura zahar brun
 • 1/2 lingurita sare
 • piper
 • 1 ceapă mică

Acestea sunt câteva dintre ingredientele pe care trebuie să le utilizați pentru a face un bun și delicios sos de grătar.

 Pregatirea sosului de gratar

Deși pregătirea unui sos de grătar depinde exclusiv de stilul dvs., este întotdeauna bine să încercați să urmați câteva instrucțiuni care vă pot ajuta să aveți un rezultat mai bun în prepararea sosului de grătar.

În plus, ce ar trebui să țineți cont este că nu ar trebui să nu vă concentrați asupra grătarului într-o pregătire bună, astfel încât să evitați altele de gătit sau lipsa de concentrare.

Mod de preparare:

 • Topiți untul într-o cratiță la foc mediu și lăsați cățelul de usturoi și ceapa, tocate în bucăți foarte mici până se rumenesc, dar fără a le arde.
 • Adăugați treptat celelalte ingrediente și lăsați totul să se gătească timp de douăzeci de minute la foc mediu.
 • Verificați cantitatea de sare și corectați-o dacă vi se pare necesar.
 • După ora programată, sosul va fi scazut puțin.
 • Încercați sosul de grătar și adaptați-l mai mult după bunul plac, dacă doriți, acest lucru poate fi facut adăugând mai multe condimente picante, zahăr, ceapă, usturoi, printre alte ingrediente sau îndepărtând din ele.
 • Dacă simțiți că gustul încă nu este bine concentrat, ridicați flacăra puțin și lăsați-l să se gătească un pic mai mult timp, urmărind în același timp ceea ce faceți.
 • Dacă simțiți că, pe de altă parte, gustul este mult mai concentrat decât v-ați dori, îl puteți înmuia adăugând puțin mai multă apă.
 • Când pregătirea sosului pentru grătar este gata, scoateți-l de pe foc și lăsați-l să se odihnească înainte de a-l folosi.

Amintiți-vă că puteți folosi acest sos de grătar pe care ați învățat să-l pregătiți în multe dintre mesele dvs. pentru a pregăti sau cand sunt gata, deoarece pur și simplu această rețetă vă va face să zburați cu aroma și mirosul pe care il vor oferi meselor de fiecare dată când îl utilizați.

Dar ce mai așteptați? Dacă nu ai nevoie de altceva decât de ceea ce ar trebui să folosești pentru a-ți face grătarul delicios, ar trebui să începi să exersezi sau să îți pregătești rețeta, ținând cont că totul se va face pe placul tău și că poți fi un pic creativ.

Nici nu trebuie să uitați că sosul de grătar este folosit mai ales la gratar. Dar, îl puteți folosi dacă doriți să faceți și alte mese mai simple, cum ar fi puiul copt, carnea, printre alte preparate pe care le puteți face foarte bine în bucătăria dvs.