Skip to content

Gratar lemne

gratare pe lemne

Un grătar pe lemne poate fi o opțiune excelentă atunci când doriți să petreceți bine cu familia și prietenii precum și să savurați o masă rafinată, cu aroma unică a unui grătar pe lemne.

Cu toate acestea, dacă încă nu știți nimic despre grătarul pe lemne, puteți să acordați o atenție deosebită acum și să continuați să citiți acest articol, in care veți afla multe lucruri interesante despre grătarul pe lemne.

În general, gratarele pe lemne sunt cele care funcționează de obicei sau sunt folosite atâta timp cât doriți să obțineți un grătar economic, versatil și ușor de utilizat.

Dar poate că v-ați întrebat de multe ori, de ce să aleg un grătar? Ei bine, este una dintre îndoielile sau curiozitățile care sunt cele mai frecvente atunci când alegi un grătar pentru casa ta și plăcerea ta.

Și veți găsi toate răspunsurile de care aveți nevoie mai târziu și veți vedea că veți învăța foarte bine despre grătarele pe lemne pe care trebuie să le cumpărați și, de asemenea, puteti sa încercați chiar în acest moment.

De ce sa alegi un gratar pe lemne?

Dacă trebuie să folosiți un produs pentru a vă prepara mancarea și nu știți cum să o faceți, trebuie să țineți cont de anumite lucruri despre această oportunitate, aceea de a face un grătar bun într-un grătar pe lemne, ceea ce vă va convinge cu siguranță sa il utilizati.

În primul rând, unul pe lemne nu necesită multă întreținere în comparație cu grătarul pe gaz, ceea ce face ca acesta să fie foarte ușor de pastrat înainte de utilizare. Prin urmare, va trebui să goliți doar cenușa care rămâne în el, și gata.

În al doilea rând, împletitura din lemn vă permite să economisiți foarte mult atunci când cumpărați combustibil, deoarece resturile de ramuri care rămân în grădina dvs. vă pot servi foarte bine ca un intensificator de foc pentru grătarul vostru.

În cele din urmă, un alt mare avantaj al utilizării unui obiect pe lemne de foc este faptul că oferă o aromă unică mâncării tale, profitând de atingerea fumului, ceea ce oferă ceva special grătarului, fapt care este cunoscut și apreciat în mod obișnuit.

Grătarul pe lemne este uimitor și ar trebui să profitați in a obține unul chiar acum, deoarece cu acesta puteți găti mult mai repede, după gust și în cel mai simplu mod pe care il puteți încerca.

Tipuri de lemne de foc de utilizat

În mod normal, există diferite tipuri de lemne de foc pe care le puteți obține de oriunde doriți. Însă, în cazul tuturor grătarelor care ard lemn, cel mai bine este să folosiți unele dintre aceste tipuri cele mai importante sau ideale pentru o masă bună pe care doriți să o preparați.

tipuri de lemne de foc

Și, unele dintre acele lemne de foc pe care le puteți folosi cel mai des pentru a face un grătar bun, sunt următoarele.

·         Stejar de stanca

Acesta este tipul de lemne de foc care se folosește cel mai mult la prepararea grătarului, deoarece oferă fripturi spectaculoase, în principal de purcel și miel.

·         Maslin

Acest lemn de foc este un simbol al păcii. Dar, în momentul în care faceți un grătar, măslinul oferă arome foarte speciale meselor voastre.

·         Portocal

Portocalul conține multă vitamina C și este folosit în principal pentru gătirea paellelor pe ramurile subțiri, astfel încât focul să poată fi controlat mai bine.

·         Stejar

In special, lemnul de foc este cel care oferă cărnii gusturi și arome delicioase și acest tip de lemne de foc prezintă caracteristici foarte similare cu cele ale stejarului de stanca.

·         Cires, carpen si pomi fructiferi

Pentru a menține focul continuu, cel mai bun lucru pe care îl puteți folosi ca lemn de foc sunt cireșii, carpenii și pomii fructiferi, care, în același timp, sunt foarte ușor de obținut.

Veți vedea că dacă țineți cont de aceste lemne de foc pe care le-ați cunoscut, veți putea face un grătar magnific și foarte special.

Cum se aprinde un gratar pe lemne

Nu este întotdeauna atât de ușor să poți aprinde un grătar pe lemne. Cu toate acestea, dacă urmați fiecare dintre recomandări sau instrucțiuni pas cu pas, veți vedea că veți găsi foarte simplu cum să vă aprindeți soba pe lemne.

cum se aprinde gratarul pe lemne

Pentru a aprinde lemnele de foc, în primul rând, trebuie să aveți lemne de foc foarte uscate, câteva ramuri (de preferință pin sau ananas), ziar și o brichetă.

După ce vei avea totul, vei începe procesul de aprindere de școală veche. Și, primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să integrezi lemnul de foc uscat în locul pe care trebuie să-l aiba la grătar împreună cu câteva crenguțe.

Înainte de a aprinde focul, trebuie să faceți un sul din ziare mai mult sau mai puțin subțire, pentru a folosi apoi bricheta pe ziar, al cărui foc dobândit în el va merge continuu pe lemnul de foc.

La urma urmei, trebuie doar să integrați treptat mai multe crenguțe de pin, ananas sau alte opțiuni puternice de lemnul de foc și, astfel, să controlați puțin focul, deoarece acesta este redus, pentru a împiedica stingerea acestuia.

Cu toate aceste proceduri, aprinderea unui foc bun de lemne nu va fi o problemă pentru dvs. Și, puteți începe acum să practicați aprinderea grătarului pe lemne.

Amplasarea unui gratar de lemn

Este posibil ca ceea ce vă dă un pic de muncă în acest moment sa fie a alege o locație bună pentru lemnele dvs., iar atunci când veți alege cea mai potrivită locație pentru aceastea, trebuie să aveti in vedere sa îndeplinească anumite cerințe specifice.

Și deci, primul lucru pe care ar trebui să îl luați în considerare este faptul că grătarul pe lemne ar trebui să aibă întotdeauna un spațiu lângă un perete.

Pe de altă parte, ar trebui să țineți cont de confortul de care au nevoie vecinii dvs., care este redus ori de câte ori grătarul deranjează fie cu fum, fie cu zgomot în spațiul dvs.

În același timp, trebuie să alegeți un loc în care ploaia nu este o problemă pentru grătar, deoarece acest lucru poate provoca unele daune sau probleme.

Și, în sfârșit, folosiți întotdeauna vântul în favoarea dvs., căutând poziția corectă înaintea programării și pozitionarii lemnului de foc.