Skip to content

Gratar carbuni

gratare pe carbuni

Cuvântul grătar subliniază tehnica sau metoda de preparare a cărnii la aburi, multe țări folosesc acest lucru ca o tradiție și, de asemenea, pentru a evita excesul de grăsime, deoarece carnea este gătită natural.

Poate că nu ați auzit cuvântul grătar ca ceva obișnuit, cu toate acestea, acesta este legat de ceea ce este cunoscut sub numele de șeminee, cuptoare naturale sau grătar.

Pentru a face un grătar bun, trebuie să colectați toate instrumentele necesare pentru a realiza o delicatesă a mâncării.

Există mai multe tipuri de grătar, însă, de această dată, vom vorbi despre tot ce are legătură cu grătarele pe cărbuni sau, de asemenea, numite grătare cu cărbuni. Acestea sunt făcute cu jaratec, sunt extrase din deșeurile vegetale naturale, în special din bețe sau lemn de foc. Dacă doriți să faceți un grătar pe cărbuni, ar trebui să cunoașteți avantajele sale, cum îl puteți folosi și unde ar trebui să il amplasați.

Din acest motiv, în curând veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă face mâncarea o specialitate. Amintiți-vă că această metodă este excelentă pentru prepararea mâncărurilor sănătoase și foarte aspectuoase. Gratarele au fost folosite încă din timpurile coloniale, acesta a fost cel mai raspandit mod de a găti.

Avantajele gratarului pe carbuni

În prezent există multe tipuri de grătar pe lemn, gaz, electric și cel cunoscut în acest caz, grătarul pe cărbuni. Tehnologia a avansat în multe domenii, iar cele mai frecvente sunt grătarele pe gaz și electric.

Cu toate acestea, grătarul pe cărbuni se caracterizează prin numeroasele sale avantaje atunci când vine vorba de a dori să se gătească un delicios grătar de carne în aer liber. În continuare, luați notă pentru a putea pregăti un spațiu pentru grătarul pe cărbuni acasă.

Spre deosebire de grătarele pe lemne sau electrice,  cele pe cărbuni sunt:

• Convenabile pentru a le muta, deoarece sunt făcute cu roți pentru a fi transferate dintr-un loc în altul fără nici o dificultate. Există, de asemenea, multe care sunt portabile pe care, în afară de a le folosi acasă, le puteți duce în alt loc pe care îl doriți.

• Spre deosebire de grătarele pe lemne, grătarele pe cărbuni sunt mai ușor de aprins, deoarece lemnul de foc este o materie primă dificilă, cu care durează mult mai mult. Cele electrice trebuie întotdeauna conectate. Cu toate acestea, cele pe cărbuni folosesc cărbuni deja procesati, acestia pot fi aprinsi cu materiale precum hârtia sau un tip de ulei.

• Grătarele pe cărbuni păstrează aroma naturală a alimentelor. De asemenea, pot fi ușor de cumpărat sau de făcut acasă.

Așadar, dacă ai acasă un grătar pe cărbuni și nu l-ai folosit, este timpul să te apuci de treabă și să iei toate cunoștințele pe care vi le vom oferi în acest articol, astfel încât să știi cum să-l folosești și unde ar trebui să plasezi grătarul astfel încât să vă puteți bucura de o masă delicioasă și plăcută.

Cum sa aprindem un gratar pe carbuni?

Grătarele pe cărbuni sunt făcute cu grill pe partea superioară și o parte interioară în care sunt amplasati cărbunii, astfel încât, la aprindere, să pară un cuptor termic. În grătar se pune carnea pe care doriți să o gătiți și aceasta este gătită după cum doriți.

gratar pe carbuni

Cu toate acestea, pentru a folosi bine grătarul pe cărbuni, primul lucru pe care trebuie să îl înveți este cum să îl pornești. Există multe metode, dar cele mai utilizate sunt:

• Ziar

Aceasta este o strategie foarte veche pentru a face foc la grătar, ar trebui să folosiți hârtie doar dacă este un ziar mai bun, deoarece se aprinde rapid atunci când intră în contact cu focul. Trebuie doar să luați mai multe și să le puneți la baza focului pentru a pregăti, apoi sa așezați cărbunii deasupra. Hârtia care este aprinsă nu se stinge cu ușurință, iar jaratecul va lua cursul pe care doriți ca să începeți gătitul.

• Uleiuri sau combustibil

Dacă acordați atenție, acesta este un mod foarte ușor, trebuie doar să adăugați ulei, combustibil, cum ar fi kerosenul sau alcoolul, iar în câteva secunde veți avea grătarul pe cărbuni aprins. Trebuie doar să fii foarte atent când pornesti, deoarece este riscant.

Cum sa curatati gratarul pe carbuni?

Trebuie să țineți cont de faptul că curățarea este foarte importantă, așa că grătarul pe cărbuni trebuie curățat înainte și după utilizarea acestuia pentru a evita germenii din alimentele dvs. care pot fi absorbite de corpul vostru.

curatare gratar

În general, înainte de a-l folosi, se face o curățare rapidă pentru grill, compartimente și altele. Cu toate acestea, după ce îl folosiți, trebuie să dezasamblați acest grătar pentru o curățare profundă, aceasta se face atunci când este deja rece, fără teamă să te arzi.

De aceea pentru a păstra curat grătarul pe cărbuni aveți nevoie de următoarele elemente.

• apă caldă

După utilizarea grătarului în care ați gătit, încălziți apa și turnați puțin, astfel încât mâncarea să rămână ușor de eliminat.

• Perie metalică

Apoi cu peria veți elimina toate deșeurile până observați că nu există resturi.

• Degresant

Puneți degresant timp de o oră sau o oră și jumătate, asta pentru a nu rămâne grăsimi pe grătar.

• Săpun

Apoi veți elimina toată grăsimea cu săpun, cu acest lucru veți indeparta toată acea grăsime găsită în grătar.

• Prosop

În cele din urmă, clatiți din nou săpunul cu apă caldă și uscati cu un prosop. Vei vedea că va fi total curat și nu va exista riscul de a avea germeni în mesele tale.

Amplasarea unui gratar pe carbuni

Grătarul pe cărbuni este utilizat în spații deschise, deoarece utilizarea sa în medii foarte închise nu este adecvată. De obicei, jaratecul produce scântei care sunt foarte riscante daca se așeaza lângă perdele, copaci, printre altele. Întrucât poate genera incendii.

amplasarea gratarului

Prin urmare, cel mai bine este să așezați grătarul pe cărbuni într-un loc departe de casă, acesta poate fi o curte departe de uși și ferestre. Astfel veți evita fumul și pericolul.

Amintiți-vă că înainte de a începe să gătiți, trebuie să vă așezați bine grătarul, astfel încât să vă puteți bucura de un timp plăcut în familie. Este timpul să pregatesti un festin regesc.