Skip to content

Gratar de gradina din caramida

gratar din caramida

Puține lucruri sunt trăite mai placut decât un grătar cu prietenii sau familia. Este scuza perfectă pentru a vă întâlni, a împărtăși și a vă bucura de aer liber. Și, în plus, vă distrați pregătind și degustând carne, pește, fructe de mare… Pentru a vă bucura de așa ceva, aveți nevoie doar de un grătar din caramida și în acest caz vă putem ajuta.

Tipuri si modele de gratare de gradina din caramida

Atunci când alegeți modelul dvs. de grătar fix trebuie să vă uitați la trei puncte de bază: unul, materialul din care este confecționat; altul, dimensiunea sa; și, în sfârșit, facilitatea de a-l curăța și de a-l păstra în stare bună.

barbeque caramida

În ceea ce privește materialele, putem găsi aceste tipuri de grătare din caramida:

– Cărămizi refractare.  Probabil cel mai clasic, construit din cărămizi care concentrează căldura. Aduce o tenta rustică cu culorile sale argiloase roșii.

– Piatră granulată.  Blocurile care il compun sunt confecționate din piatră granulată, un material care respinge caldura foarte bine și are un ton elegant de gri.

– Beton hidrofug.  Unul dintre cele mai bune materiale de pe piață, adaugă lejeritate și permite, de asemenea, modele mai inovatoare și culori diferite.

Și apoi, grătarele diferă în ceea ce privește combustibilul lor. În acest caz, poate fi și cărbune, lemn sau gaz. Profesionistii grătarului consideră că trebuie să fie lemn sau cărbune, dar cele pe gaz permit o funcționare mai rapida si mai curata.

Dacă aveți de gând să utilizați lemne de foc, rețineți că veți avea nevoie de un grătar mai mare, deoarece lemnul de foc este mai voluminos și aveți nevoie de mai mult spațiu pentru foc, pe lângă unele locuri uscate pentru depozitarea lemnului.

Intretinerea si curatarea gratarului de gradina din caramida

Aceste tipuri de grătare de gradina zidite nu necesită prea multă întreținere. Fiind realizate aproape complet din materie inertă (cărămidă, piatră…), acestea suferă cu greu coroziunea. Doar grătarele metalice trebuie să fie protejate de rugină.

barbeque gradina din caramida

După utilizare, curățați bine grătarele și păstrați-le departe de umiditate. Asigurați-vă că jăratecul este bine stins și indepartati-l cu o perie sau mătură. Apoi, cu furtunul, îndepărtați orice murdărie sau cenușă.

După cum vedeți, grătarele de gradina din caramida sunt o soluție bună, deoarece vă permit să faceți grătar pentru mai mulți oaspeți, puteți folosi orice combustibil și se curăță foarte ușor. În plus, prețurile lor sunt foarte competitive și le puteți cumpăra cu ușurință prin grataredegradina.com.